Béčkový prípravák proti Snipers s prehrou po nájazdoch

09.08.2013 12:04

7.8.2013 sa v Športovej hale Elán odohral priateľský zápas medzi naším B-čkom a Sniperským A-čkom. Zápas bol naozaj priateľský a niesol sa v takom duchu celé štyri tretiny! (podľa väčšiny zúčastených 4 tretiny =)) 

 

Prvá tretina bola celkom vyrovnaná, najmä vďaka Liďáckej opore v bráne Martinovi Kubovičovi, ktorý čaroval, a tak sa Snipers dostali do vedenia až po vydretých góloch. Liďákom sa podarilo odpovedať na presné zásahy Sniperov, no tí v druhej tretine znovu strielali viac gólov ako naši, a tak si vedenie kontrolovali, no stále sa hrala relatívne vyrovnaná partia. Po druhej štvrtine vystriedal Kuboviča brankár A-čka, Dobrovodský, a Sniperi ho uvítali hneď dvoma gólmi. Potom sa už, ale začala "one-man-show" v podaní Daniela Dobrovodského a to vlievalo silu aj hráčom v poli, ktorí gól po góle začali sťahovať manko. Muži v čiernych tričkách (ktorí dodržali dohodu a nevzali si dresy ako Snipers =)) mali šancí kopec, ale premeniť ich nedokázali. Najviac zamrzela asi situácia 3 na 1, kde kapitán Braun netrafil úplne prázdnu bránu. Nakoniec ho to však až tak mrzieť nemuselo. V tretej tretine by si väčšina fanúšikov povedala, že keď Snipers vedú o tri góly minútu pred koncom, tak sa už nič diať nebude, ale stal sa opak. Menej ako minútu do konca znížili Liďáci na rozdiel dvoch gólov. Potom bezprostredne z buly ukázal čo to zo svojho extraligového repertoára mladý veterán Roman Vydra, ktorý si sám vyhral buly, vyštrikoval Sniperov ako Afinogenov v najlepších rokoch a zastavil sa až s rukami nad hlavou keď prekonal Kodaja. Razom to bolo iba o gól a Lido vedelo, že to dotiahne do konca. Po buly si to znova namieril do brány Vydra, avšak celú halu zmiatol, keď nesebčil a nahral pred bránu, kde sa lopta šťastne odrazila od švédskeho legionára Martina "Srnu" Handza a bolo vyrovnané - 9:9. 35 sekúnd do konca sa Lidu skoro podarilo vsietiť aj víťazný gól, ale zase nie sme v americkom filme, takže sa nič také nekonalo a išlo sa na nájazdy. 

 

Tam mali hostia miernu výhodu, keď rozhodca povedal Kodajovi presne čo naňho budú skúšať "pohoďáci z kúpaliska", zatiaľ čo Dobrovodský nevedel. Po prvej sérií nájazdov bol stav 0:0. Po druhej 1:1, keď za nás premenil klasickou "kúpačkou" Roman Vydra. Keď v poslednej sérií Snipers skórovali, tak všetok tlak bol na Jozefovi Nemčovičovi, ktorý mu však podľahol a priamou strelou trafil iba ľavú spojnicu Kodajovej brány, a tak sa senzačný obrat nekonal. 

 

Zápas teda vyhrali Sniperi, ale v prvom rade zvíťazil šport a zábava, a tak by to na priateľákoch malo byť. Dúfame, že to nebol posledný prírpavný zápas a ešte sa nejakého toto leto dočkáme =)

 

Autor: Pavol Veninger