Áčko vyhralo obe bitky o Bratislavu

14.02.2014 18:47

 

Hoci sme si mysleli, že do Partizánskeho sa po posledných zápasoch proti Košiciam a Púchovu už tak skoro nevrátime, organizačné šachy zamenili kolo, ktoré sme mali odohrať v Púchove za kolo organizované Partizánskym. Zásoby jedla boli veľké a navštíviť reštauráciu väčšina hráčov Lida, naštastie, nepotrebovala. Súperi v tomto kole boli opäť nároční a obaja boli z Bratislavy, v bitkách o Bratislavu sa Liďáci stretli najprv so Snipers Bratislava a potom s rezervou bratislavského Hurikánu.

 

ŠK Lido Prírodovedec - Fbc Snipers Bratislava 7:4 (3:1, 1:1, 3:2)

kanadské body: Vasilenko 1+2, Kazimír 2+0, Golan 1+1, Vrabec, Günther, Letaši - všetci 1+0, Hordosy 0+1

strely na bránu - 29:29

Hneď zrána sme narazili na Snipers, ktorí nám chceli vrátiť pamätnú prehru 9:11 z prvého zápasu. Avšak Lido nechcelo pustiť Snipers do zápasu a rýchlo sa ujalo vedenia gólom Letašiho z pravého krídla. V jedenástej minúte po faule na nášho prenikajúceho hráča sa na trestné strieľanie postavil skúsený harcovník Kazimír a bez problémov vymiešal brankára Vagaského do bekhendu a zvýšil na 2:0. Tri minúty pred koncom tretiny zvýšil na 3:0 Golan a vyzeralo to, že tretinu dohráme v pokoji. Ale to by sme neboli my, a tak sme 27 sekúnd pred sirénou nahrali Snipers na gól a do šatne sa šlo za stavu 3:1.

Do druhej tretiny sme opäť vstúpili dobre a odmenou bol gól Vrabca zo štandardky, keď prepálil všetko. Snipers však pomerne často ohrozovali bránu Veningera, ktorý chytal spoľahlivo, no nezabránil v druhej tretine jednému gólu, pred treťou tretinou bolo teda skóre 4:2.

V tretej tretine to boli opäť Liďáci, ktorí udreli ako prví, kanonier Vasilenko skóroval po asistencii Hordosyho. Po ďalšou faule na unikajúceho hráča Lida rozhodcovia nariadili druhé trestné strieľanie, postavil sa naň opäť Kazimír. Hostia sa pokúsili zmiasť ho výmenou brankára, avšak Kodaj sa mohol len prizerať ako Kazimír s ľahkosťou prišiel pred neho a vevalil pod horné víko - 6:2. Lido sa po tomto góle uspokojilo, a Snipers sa to snažili využiť. V jedenátej minúte znížili na 6:3, o 25 ekúund dokonca na 6:4, ale vtedy sa opä naštval kapitán Lida Günther, hneď z buly si ťukol loptu s Vasilenkom, prešiel obranou hostí a zavesil do horného rohu brány súpera ukľudňujúci gól na 7:4. Hoci sa Sniperáci snažili ešte zvrátiť osud zápasu, nevyužité šance a dobré zákroky Veningera im to neumožnili. Lido tak aj druhýkrát v sezóne porazilo nepríjemné Snipers, tentoraz 7:4.

 

potešilo: výhra, zodpovedný výkon, neutále vedenie v zápase, premieňanie šancí, dobrá nálada na lavičke

sklamalo: veľa šancí Snipers, nepokrývanie hráčov

 

ŠK Lido Prírodovedec - VŠK FTVŠ UK Hurikán Bratislava "B" 13:3 (2:0, 6:1, 5:2)

kanadské body: Letaši 4+1, Štrbáň 2+3, Golan 3+0, Günther 0+3, Mosný, Vasilenko, Holíček -všetci 1+1, Nemčovič 1+0, Had a Kazimír - obaja 0+1

strely na bránu - 41:25

Do druhého zápasu sme nastúpili proti rezerve Hurikánu, s ktorou sme sa v prvom zápase veľmi vytrápili a utrpeli sme výhru 6:4, druhý zápas bol však iný. Hoci sa oba tímy dlhšie rozohrievali a najprv sa lenoťukávali, v polovičke tretiny sme otvorili gólový účet my, konkrétne Golan. V poslednej minúte tretiny zvyšoval na pokojnejších 2:0 Letaši. Dobrovodský chytal opät spoľahlivo a Hurikánci ho v prvej časti neprekonali.

V druhej tretine sa však začali diať divy, v priebehu 7 minút sa Lido presadilo 4x, keď postupne sa presadili Štrbáň, Golan, Vasilenko a Letaši. Najmä posledný gól Letašiho bol okulahodiaci, postaral sa o to peknou náhrávkou Vasilenko, ktorého následne tréner Haliena posadil, aby dal miesto aj hráčom z lavičky. Hurikánu sa však podarilo prekonať brankára Dobrovodského, avšak na tento gól sme dokázali odpovedať veľmi rýchlo. Prenikajúci Mosný mohol síce strieľať, ale nahral Holíčkovi, ktorý na prekvapenie všetkých konečne trafil bránu. Gól číslo 8 prial opäť Letaši po nahrávke Kazimíra s prívlastkom "pastva pre oči". Po dvoch tretinách to bolo teda 8:1 pre Lido.

V tretej tretine sa obraz hry nezmenil, hostia nás moc nenapádali a preto sme mohli rozohrávať v kľude, a vyskúšať si rozohrávku miesto zbrklého odovzdávania lopty súperovi. Bol to však Hurikán, ktorý v polovici tretej tretiny dvoma rýchlymi gólmi znížil na 8:3, no toto nás nerozhodilo. V trinástej minúte dorážal loptičku do siete Mosný, o dve minúty zavŕšil hetrik Golan a vysmial Vasilenka na striedačke. Ten na to zareagoval slovami: "Tréner daj ma tam!" a tak ho tam tréner opäť poslal. O minútu nato skóroval strelou ku tyčke Nemčovič, po asistencii Günthera, ktorý odmietol v zápase čo i len raz vystreliť na bránu. V devätnástej minúte pridal svoj štvrtý gól po tretej nahrávke Günthera Letaši a sekundu pred klaksónom sa presadil výborne hrajúci Štrbáň a uzavrel skóre zápasu na 13:3 pre Lido.

potešilo: kvalitný výkon, len 3 inkasované góly, strelecká efektivita, 4 góly Letašiho, hetrik Golana, 5 bodov Štrbáňa, passing play

sklamalo: málo divákov, ktorý by ocenili tento náš super výkon

 

V bitkách o Bratislavu sme teda uspeli a oboch súperv sme dvakrát porazili. Z tohto dvojkola teší okrem 4 bodov fakt, že sme hrali dobre, snažili sme si veľa nahrávať, premieňali sme šance, brankári dobre zachytali (len 7 inkasovaných gólov v 2 zápasoch!) a na lavičke bola skoro stále dobrá nálada. Ale tú vlastne odštartoval už tréner v šatni výrokom kola: "Chalani, veď ste boli sa pozreť na tej kvalifikácii o MS, no tak to hrajte teda ako tí Švajčiari!"  A hoci hrať florbal ako Švajčiari asi nikdy nebudeme vedieť, 4 body sme získali právom!!

 

JH

 

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk