Áčko si dvomi víťazstvami zabezpečilo postup do extraligy!!!

02.03.2014 20:02

 

Uplynulú sobotu sa v Detve konalo ďalšie dvojkolo nášho áčka, ktoré si v ňom chcelo predčasne zabezpečiť postup do extraligy. Prvý zápas s Trnavou sľuboval vyrovnanú partiu, v druhom zápase nás čakala posledná Modra. Na dvojkole chýbalo viacero opôr, okrem kanoniera Letašiho to bol i skúsený Kazimír. Navyše na kolo necestoval kvôli povinnostiam ani tréner Haliena, preto sa trénerského kormidla uchopila úderná dvojka Vasilenko-Günther.

 

ŠK Lido Prírodovedec - FBC 11 Trnava 5:3 (2:1, 1:0, 2:2)

Kanadské body: Vasilenko 2+1, Günther 1+1, Holíček 1+1, Štrbáň 1+1, Uríček 0+1

Strely na bránu - 33:35

Vylúčenia 2-0

 

V otváracom zápase sezóny sme s Trnavou remizovali 3:3 a tento výsledok sme chceli v druhom zápase napraviť. Potenciálny shutout Daniela Dobrovodského a s ním spojenú lákavú odmenu však už po 38 sekundách zmarili Trnavčania s prispením obrancu Lida Mosného, keď loptičku nešťastne tečoval do vlastnej bránky. Potom však zaúradoval prvý útok Lida keď zafungovala spolupráca dvojičky Günther - Vasilenko, keď najprv v piatej minúte vyrovnal prvý menovaný po nahrávke druhého, v trinástej minúte si roly vymenili a Lido viedlo po prvej tretine 2:1.

V druhej tretine mohol hneď na začiatku po odpískanom trestnom strieľaní vyrovnať Duran, avšak Dobrovodský jeho úmysel prečítal, takže stav sa nemenil. Naopak, na rozdiel dvoch gólov zvýšilo Lido, keď zo signálu zo štandardky nahral Štrbáň na gól Holíčkovi.  Treba však povedať, že v druhej tretine Trnava čoraz častejšie ohrozovala bránku Dobrovodského, ten však opäť podal famózny výkon a skóre sa nemenilo.

Menilo sa však už v piatej minúte tretej tretiny, a to hneď dvakrát a oba góly padli do našej siete. Tréneri si vzali timeout a snažili sa mužstvo vyburcovať k väčšej aktivite. Hra sa stiahla na dva útoky a dostala vyššie tempo. Bránu Trnavy sme začali ohrozovať čoraz častejšie a gól visel na vlásku. Šance mala síce aj Trnava, ale víťazný gól sme strelili my, konkrétne kto iný ako kanonier Vasilenko, ktorý zo vzduchu zachytil vysoký pas Uríčka a poľahky prekonal vybehnuvšieho brankára Trnavy. Hostia síce reklamovali vysokú hokejku, ale gól bol uznaný. Trnava si vzala timeout a neskôr sa ešte pokúsila o powerplay, avšak naúspešne, dokona ešte 13 sekúnd pred koncom poistil víťazstvo Lida Štrbáň a prvé dva body boli na svete.

 

Potešilo: dôležitá výhra, výkon Dobrovodského v bráne, len 3 inkasované góly

Sklamalo: poľavenie v druhej a tretej tretine, len 5 strelených gólov

 

 

ŠK Lido Prírodovedec - FBC Blueberries Modra 15:2 (5:2, 4:0, 6:0)

Kanadské body: Hordosy 3+0, Sliacky 3+0, Uríček 1+2, Günther, Vasilenko, Holíček, Golan, Baša, Vrabec - všetci 1+1, Mosný 0+2, Štrbáň a Nemčovič 1+0

Strely na bránu - 38:23

Vylúčenia 2-0

 

V druhom zápase nás čakala Modra, ktorá si ráno o 8.00 trošku nečakane poradila s oslabeným Púchovom vysoko 14:5. Víťazstvom v tomto zápase si Lido mohlo definitiívne spečatiť extraligovú príslušnosť. Tak ako v prvom zápase, aj teraz nastúpila Modra len so siedmimi hráčmi v poli, čo predznamenalo obraz hry v tomto zápase. 

Začali sme hrať na tri útoky a príležitosť dostali všetci hráči na striedačke. Už po 28 sekundách otvoril skóre tohtozápasový Unlikely Hero - Janči Hordosy. Potom pridali po góle aj tréneri Vasilenko a Günther, no v ôsmej minúte prekonali prvýkrát zmrznutého Veningera aj Modrania. Ten mal situáciu pomerne ťažkú, keďže naňho šli strely len ojedinele, no napriek tomu v priebehu zápasu mužstvo viackrát podržal a chytal bezchybne. Potom skórovali aj naši obrancovia - druhýkrát Hordosy a po ňo aj Baša. Polminútku pred koncom však pridala druhý gól aj Modra a počas prestávky prišiel na rad aj zvýšený tón hlasu zastupujúceho trénera Vasilenka. Síce to bol len slabý odvar toho, čo by povedal tréner Haliena, ale aj tak nás to nakoplo k lepšiemu výkonu.

Za 6 minút druhej tretiny pridalo Lido ďalšie kúsky do siete Modry, keď sa postupne presadili Holíček, Nemčovič, Sliacky (premiérový gól za Lido a v tomto zápase to nebol jeho posledný gól!) a z trestného strieľania skóroval aj Golan - tohokolový drevák, ktorý neprajníkom, a najmä Púchovčanom ukázal ako sa premieňajú nájazdy. Skóre sa potom na dlhší čas zastavilo na 9:2, nikto zrejme nechcel za desiaty gól v zápase prispieť do pokladničky. Preto sa takýmto skóre skončila aj druhá tretina.

V tretej tretine však už desiaty gól padol, keď svoju asi desiatu šancu v zápase premenil Vrabec, keď dorážal ako to len on vie. Po tomto góle tréneri posadili sami seba a nechali hrať len dva útoky, nakoľko o výsledku už bolo prakticky rozhodnuté. Následne skóroval nestarnúci Uríček svojou typicky jedovitou Macovkou. Potom pridal druhý gól v zápase Sliacky, potom sa dokonca v oslabení presadil aj Štrbáň. Dve minúty pred koncom zavŕšil Unlikely Hero Hordosy svoj hetrik bekhendovou strelou do vinkla a tribúny šaleli. Zahanbiť sa nenechal ani Sliacky a zavŕšil hetrik tiež.

A potom to prišlo...

Pár minút pred koncom sa zistilo, že už skoro každý v tomto zápase bodoval, len Jozef Buco Mlynarčík nie. Preto bol preradený do útoku a posledných 5 minút odohral takmer bez striedania a  všetci mali za úlohu nahrávať mu. Parket time mal vyšší ako Chára v Bostone. Starolesniansky florbalový guru mal pár šancí, ale tie šli tesne vedľa, ale to najlepšie si Buco nechával na koniec. Sedem sekúnd pred koncom zápasu bol dokonca vylúčený náš hráč Sliacky, po rozohrávke sa (nik nevie ako) lopta dostala k (nik nevie ako) osamotenému Mlynarčíkovi pred bránou Modry. Obrancovia sa rozostúpili ako more pred Mojžišom. Brankár ustupoval z brány aby nechal čo najviac voľného priestoru pre Mlynarčíkovu strelu. Kazimír na tribúne kričal niečo po nemecky. Milenci na chvíľu odpútali zrak jeden od druhého a s otvorenými očami sledovali, čo sa bude diať. Osemdesiatročnému vrátnikovi v hale prestalo biť srdce. Liďáci pochytaní na lavičke mali v očiach iskričky radosti a v duchu sa tešili, ako budú Mlynarčíkove statné telo dvíhať nad hlavy. Mlynarčík s hlavou dole zamieril, vystrelil smerom kde tušil bránku.... a v čase 19:59 netrafil. Džingel bankrotu sa ešte dlho niesol detvianskou halou...

Diagram znázorňujúci rozostavenie hráčov Modry a Bucovu strelu

 

Ale to už nič nezmenilo na tom, že Liďáci sa rozbehli a naskákali na brankára Veningera a tešili sa z postupu do extraligy. Šampanské striekalo v sprche, a hoci boli oslavy postupu ešte striedme, (aj preto, že chýbali takí pártymejkri ako Haliena, Kazimír a Letaši), na posledné dvojkolo 22.3. do Trnavy sa chystá vlakový výjazd, kam srdečne pozývame všetkých fanúšikov Lida!

 

Potešilo: postup do extraligy!!!, hetriky Hordosyho a Sliackeho, výkon Veningera v bráne, 15 strelených gólov

Sklamalo: Buco nedal gól sekundu pred koncom, keď šiel sám na brankára, navyše v oslabení

 

JH

 

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk