Áčko proti extraligovým Béčkam s jednou výhrou

17.11.2013 14:04

 

Po dlhšej prestávke sa opäť predstavilo naše áčko v zápasoch mužskej I.ligy, dejiskom bola Žilina a súperi nepríjemní - domáce béčko Grasshoppersu Žilina a béčko Hurikánu Bratislava.

 

ŠK LIDO Prírodovedec - FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina "B" 9:14 (4:3, 2:6, 3:5)

Kanadské body: Holíček 4+1, Štrbáň 2+3, Vasilenko 1+1, Letaši 1+1, Golan 0+2, Vrabec 1+0

Strely na bránu: 36:48

V prvom zápase proti Žiline na začiatku sezóny sme súpera porazili 9:7, ale pred týmto zápasom sme vedeli, že v domácom prostredí to už bude iná Žilina, hoci začiatok zápasu tomu nenasvedčoval. Po dvoch dobrých vyhodeniach brankára Veningera skórovali Vasilenko po nahrávke Letašiho a Holíček, keď mu prihrával Štrbáň a už v siedmej minúte bolo teda 2:0 pre Lido. Domáci síce rýchlo znížili, no o pár sekúnd pretrhol strelecké prekliatie z predošlých zápasov Štrbáň, síce len tak tak od tyčky, ale predsa. Potom však domáce kobylky začali hrať dôraznejšie a vyrovnali, avšak v poslednej minúte prvej tretiny zo štandardky znížil Vrabec svojim prvým tohtosezónnym gólom.Tento okamih nakoniec okomentoval slovami, že svoju tohtosezónnu gólovú kvótu už naplnil.

Do druhého dejstva nastúpila podstatne behavejšia Žilina a bolo to vidno. Domáci viackrát zavreli Lido vo vlastnej tretine, hráči nestíhali pristupovať k strelcom, slabo blokovali strely Žilinčanov a nepokrývali krížne nahrávky. Výsledkom bolo až 6 gólov v našej sieti a nepriaznivé skóre 6:9 po druhej tretine.

Obraz hry sa v tretine tretej veľmi nezmenil, akurát Veningera v bráne vymenil Dobrovodský. Po ďalších dvoch góloch Žiliny síce ešte raz Lido zdvihlo hlavy a tromi gólmi za sebou znížilo na 9:11 po góloch Holíčka, Štrbáňa a Letašiho, to však bolo zo strany Lida všetko a do konca zápasu skórovali už len domáci, až kým sa ukazovateľ skóre nezastavil na konečných 14:9 pre domácich.

Lido nepredviedlo veru oslnivý výkon, na druhej strane treba povedať, že Žilina nastúpila s dobre pripraveným tímom, mladými behavými chalanmi so skúsenosťami aj z juniorskej reprezentácie a zaslúžene zvíťazila.

 

Potešilo: 9 strelených gólov, prvý tohtosezónny gól Vrabca

Sklamalo: až 14 gólov v našej sieti, slabá hra v našej obrannej polovici

 

Štatistiky zápasu:

 

ŠK LIDO Prírodovedec - VŠK FTVŠ UK Hurikán Bratislava "B" 6:4 (0:3, 2:0, 4:1)

Kanadské body: Holíček 2+0, Štrbáň 1+1, Baša 1+1, Vasilenko 1+1, Letaši 1+1, Golan 0+1

Strely na bránu: 54:26

V druhom zápase nás čakala rezerva Hurikánu, mal to byť pre nás ľahší zápas, ale opak bol pravdou. Do zápasu sme vstúpili s tromi kompletnými päťkami a tak si svoju premiéru v drese Lida odbili aj hráči Had, Sliacky a Hordossy. No celá prvá tretina sa niesla z našej strany v rozpačitom prevedení. Slabá efektivita streľby, slabý dôraz v obrane i individuálne chyby sa podpísali na skóre po prvej tretine 0:3 v náš neprospech.

Do druhej tretiny stiahol tréner Haliena hru opäť na dve formácie. Lido začalo viac napádať v útočnej polovici, viac strieľať, no bránka Hurikánu sa javila byť nedobytná. Strely mierili buď mimo brány, prípadne sme si vylámali zuby na brankárovi hostí. Streleckú mizériu prekonal až oravský snajper Letaši strelou po zemi k tyčke. Potom sa ocitol vo výbornej šanci Hurikán a mohol tak zvýšiť na 4:1, ale nedal, a z protiútoku trestalo Lido gólom na 2:3. Druhý gól pridal presne umiestnenou strelou k tyčke Tomáš Baša, keď takisto ako kolega z obrannej dvojičky Vrabec zaknihoval svoj prvý tohtosezónny gól.

V tretej tretine vrhlo Lido všetky zvyšky síl do útoku. Spustilo obrovskú kanonádu na bránu súpera, ale dlho bez úspechu. V ôsmej minúte bol faulovaný Golan v gólovej šanci a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Na nájazd sa vybral kanonier Vasilenko a s prehľadom ho... nedal. Nasledovala tak presilovka a na jej konci už pomaly zúfalé Lido predsa len vyrovnalo gólom Holíčka. O dve minúty na to však fauloval vo vyloženej šanci aj Letaši a trestné strieľanie dostal aj Hurikán. Ten ho premenil a zase sme stáli pred nepriaznivo sa mračiacim ukazovateľom skóre. Chlapci z Lida sa však nevzdávajú a dramatické závery - to je ich krédo. Šesť minút pred koncom zápasu presvedčil svoju začarovanú hokejku, že už toho bolo dosť Vasilenko a vyrovnal na 4:4. O minútu a pol vyšachovala druhá päťka obranu Hurikánu a po perfektnej prihrávke Štrbáňa posunul Lido prvýkrát do vedenia Holíček. Hurikán sa pokúsil ešte vyrovnať, ale brankár Lida Dobrovodský zasiahol a dobrým výhodom vysunul do úniku motorovú myš - Peťa Štrbáňa a ten definitívne rozhodol. Hoci hostia skúsili ešte power play, v poslednej sekunde ešte zastavil loptičku smerujúcu do brány Dobrovodský a tak Lido vyhralo s problémami, ale predsa zaslúžene 6:4.

 

Potešilo: 54 striel, obrat v nepriaznivo sa vyvíjajúcom zápase, asistencia brankára Dobrovodského, prvý tohtosezónny gól Bašu

Sklamalo: strelecká nemohúcnosť, Lido-trápenie

 

Štatistiky zápasu:

 

Zo Žiliny si teda berieme 2 body, je na posúdenie každého, kto tam bol, či je to veľa, málo alebo je to objektívne bodové ohodnotenie predvedeného výkonu.

 

autor článku: Jozef Holíček