"A" tímu sa dýcha znovu o čosi ľahšie

03.12.2012 10:21

 

V slnečnú sobotu 1.12. sa stretli tímy Salmingu TN, 1. FBC TN, Záhorskej Bystrice, Nitry, Hurikánu "B" a Lida na pôde známej Šturák Arény. Na domácich Liďákov čakali priame súboje o čelo tabuľky s béčkom Hurikánu a Nitrou. Kulisa v Šturák Aréne sa s  vypredanou halou v Berne, pred ktorou včera nastúpili naši reprezentanti na svoj prvý zápas MS, porovnávať nedala, ale aj to raz určite príde! =)

 

VŠK FTVŠ UK Hurikán Bratislava "B" - ŠK Lido Prírodovedec 6:8
 

Kanadské body: Gunther 2+1, Paulikovič 1+2, Mosný 0+2, Golan 1+0, Kazimír 1+0, Štrbáň 1+0, Vasilenko 1+0, Holíček 1+0, Veninger 0+1, Vrabec 0+1

Strely na bránu: 38:40

Diváci: 416 (podľa rozhodcu Melíška =))

Zápas mal rozpačitý úvod ešte skôr, ako sa začalo vôbec hrať. Kvôli časovému sklzu, ktorý spôsobili hráči 1. FBC Trenčín svojim neskorím príchodom, bol čas na rozcivčku a celkovú prípravu kratší. Tréner Haliena tak pár sekúnd pred úvodným buly oznámil konečnú zostavu a začalo sa hrať. 

V prvej tretine na nás falošní domáci vyleteli, a keď už nejakú chybu urobili, tak ich podržal brankár Bortlík. V 9. minúte išiel na trestnú lavicu Štrbáň za hru rukou, táto chyba však zostala nepotrestaná. Po presilovke sa ale v 14. minúte Hurikán presadil, a keď sa Golan o dvadsať sekúnd na to opäť previnil hrou rukou, Hurikánci to už neodkladali a rovno zo štandartky zvýšili na 2:0. Do konca tretiny už gól nepadol, ale na Liďáckych hokejkách bolo cítiť, že to nie je ono. 

Na druhú tretinu sme prišli už naladení lepšie, ale náš entuziazmus schladil tretí gól Hurikánu v čase 4:35. O minútu na to však do útoku zavelil ako prvý Holíček, keď pohotovou strelou prekonal výborne chytajúce Bortlíka. Vysokoškoláci na tento gól rýchlo odpovedali, no netrvalo to dlho a znovu to bolo len o 2 góly, keď Kazimír nenápadne znížil od polky ihriska. Na dostrel jedného gólu nás dostal Vasilenko, no potom sa zdala byť už brána zakliata. Ďalšie dve vylúčenia na našej strane nám tiež veľmi nepomohli, avšak do konca tretiny už gól nepadol ani na jednej, ani na druhej strane.

Tretia tretina tak bola o doháňaní jednogólového manka. Nastal však opak a znovu sme prehrávali o dva góly. O minútu na to sa ale skóre zase menilo po strele Günthera. Keď  Gíret znovu zvýšil na 6:4, tak sa mohlo zdať, že naše snaženie výjde navnivoč, ale nastal pravý opak. Liďáci šnúrou štyroch gólov otočili zápas vo svoj prospech! Kapitán Günther - 6:5. Prvý gól v oslabení od posily z Dragonsu Paulikoviča 6:6. Pekný prienik obrancu Mosného a následne nahrávka Štrbáňovi do poloodkrytej brány 6:7. Hurikán sa potom snažil zo všetkých síl dohnať stratený zápas, ale kopa sŕdc okolo brankára Veningera už výsledok nepustila. Spolu s klaksónom ešte upravil výsledok na klasických 6:8 tohtokolový drevák Golan (predstavte si, nebolo to bekhendom! =)). 

 

Potešilo: obrat v tretej tretine, umná hra v posledných minútach zápasu, kvalitní rozhodcovia, bodovanie 11 z 12 hráčov (vrátane brankára Veningera)

Sklamalo: pomer vylúčení 1:6, ušlý začiatok zápasu, slabá divácka podpora

 

Štatistiky zápasu:

 

ŠK Lido Prírodovedec - ŠK Slávia SPU DFA Nitra 11:8 (5:0, 3:6, 3:2)

Kanadské body: Gunther 3+1, Vasilenko 2+1, Štipák 1+2, Letaši 1+1, Štrbáň 1+1, Baša 1+0, Kazimír 1+0, Golan 1+0, Veninger 0+1, Holíček 0+1

Strely na bránu: 42:44

Diváci: 30 ?

Na druhý zápas proti rivalovi z posledných rokov nastúpili odpočinutí Liďci najlepšie ako sa dalo. V čase 2:28 už svietilo na svetelnej tabuli skóre 3:0. O to sa postarali postupne Vasilenko, Günther a Baša. Ďalej sme Nitru rozoberali ako bicykel. Štipák zvyšoval na 4:0. To ešte domáci brankár ostal v bráne, ale na striedačku ho svojim druhým gólom v zápase poslal Vasilenko po  premenej prihrávke od Veningera. Nitra si zobrala time-out, ale v prvej tretine im to veľmi nepomohlo a ďalej nevedeli vystúpiť z Liďáckeho kolotoča. Kto by však čakal, že už sa nič zaujímavé v zápase diať nebude, nemohol by byť fanúšikom Lida =).

Na druhú tretinu nastúpili otrasení Nitrania o poznanie lepšie, a tak to aj začalo vyzerať. V jedenástej minúte to bolo už o tri góly. Hra sa prelínala z jednej strany na druhú a nový brankár hostí chytil snáď všetko, čo stále dobre hrajúci Liďáci vymysleli. V čase 11:54 nestačil na strelu Golana, ale dodával dosť psychickej pohody spoluhráčom, ktorí sa dokázali dotiahnuť až na 6:4. Na začiatku 15. minúty znovu zariadil vedenie o 3 góly Štrbáň, ale Nitra o 42 sekúnd na to znížila na 7:5. Skóre sa navyšovalo znova o jeden gól na každej strane po tom, čo si strelili góly Günther za Lido a Šatan. Do šatne sa teda šlo po tom, čo padlo 14 gólov a niekoľko hnusných faulov na oboch stranách, ktoré však dvojica rozhodcov z M-Športu nepotrestala. Preto sa florbal miestami zvrhával na nepekné zápasenie, ale na to sme si už zvykli.

Tretia tretina teda sľúbovala drámu ako sa na súboj o postup do extraligy patrí a aktéri oboch tímov nesklamali. Hosťom sa v tretej minúte zranil výborne chytajúci brankár, čo nám dalo vietor do plachiet. Upokojujúci gól na 9:6 od Letašiho zabral. Na 10:6 zvyšoval svojím tretím gólom excelentne hrajúci kapitán Günther, ktorý oplácal zákerné fauly tím najlepším spôsobom. Keď v ôsmej minúte tretej tretiny dal jedenásty gól ostrieľaný policajný náčelník Kazimír, už bolo v podstate vymaľované. Nitrania síce ešte dvomi gólmi znížili po chybách a strate koncentrácie mužov v červenom, ale na lavičke a ani v hľadisku si už nikto drámu nepripúšťal. Záver zápasu sa nám znovu podarilo zvládnuť po taktickej stránke na výbornú, a tak zostala Šturák Aréna nedobytá! 

 

Potešilo: 11 strelených gólov, celková hra v útoku, výborný výkon každého jednotlivca, kapitánove 3+1, psychické zvládnutie zápasu, dobre hrajúci Štipák a Letaši, ktorí v predchádzajúcom zápase museli stáť

Sklamalo: zákerná hra Nitranov, pár zbytočne obrdžaných gólov, slabá divácka podpora

 

Štatistiky zápasu:

 

Lido tak tróni na čele tabuľky spolu s bratislavským Hurikánom a Nižnou a pri pohľade na výsledký doterajších zápasov je nám hneď veselšie. Za polovicou sezóny máme relatívne úspešne zvládnuté všetky 4 zápasy s ašpirantmi na postup do MEX, čo nás nesmierne teší. Hneď ďalší víkend si zmeriame sily so Zvolenom a Lipanmi. Potom sú tu už Vianoce, ktoré snáď strávime tam kde sme teraz.

 

Autor článku: Pavol Veninger

 

Transparentný účet


SK24 0900 0000 0051 2971 0129

 

PARTNERI

 
 

 

Kontakt

Športový klub LIDO Stachanovská 36
821 05 Bratislava
č. účtu: 2929848026/1100
banka: Tatra banka, a. s.
IBAN: SK02 1100 0000 0029 2984 8026
lido@lido.sk