A-čko v Trenčíne s prehľadom

18.01.2014 21:23

Naši muži A dnes po prvýkrát v novom roku vycestovali na svoje zápasy, konkrétne do domovského stánku 1. FBC Trenčín. Zápasy sme hrali o 10:00 proti domácemu FBC, ktorý bol bez hráčov z A-čka, keďže sa koná reprezentačný zraz. Druhý zápas nás čakal o 14:00 proti Banskej Bystrici, ktorá má kopec hráčov z minuloročného tímu Zvolena, ktorý spôsobil začiatok nášho konca v minulej sezóne.

 

ŠK Lido Prírodovedec - ŠK 1. FBC Trenčín "B" 6:4

Kanadské body: Letaši 2+1, Vasilenko 2+1, Golan 1+0, Nemčovič 1+0, Günther 0+1, Sliacky 0+1, Štrbáň 0+1

Vylúčenia: 3:0

 

Mladá zostava Trenčína, ktorú poväčšine tvorili juniori a dorastenci, udrela ako prvá v čase 2:30, keď pohotovým volejom vsietili otvárací gól zápasu. O 25 sekúnd neskôr však nachytal na hruškách domáceho brankára Matej Golan. Trenčín mal v úvode tretiny viac z hry, no do vedenia sme šli my zásluhou Letašiho. Súperovi však odpoveď dlho netrvala a už o 24 sekúnd vyrovnal na 2:2. Potom sa však Liďáci ujali iniciatívy a začali obstreľovať bránku Bičana, ale ten bol rázne proti a naše tutovky pochytal. Avšak 27 sekúnd pred koncom tretiny sa do streleckej listiny zapísal kanonier Vasilenko, ktorý presne mierenou strelou z prvej nedal brankárovi šancu.

Druhá tretina sa niesla v podobnom duchu ako prvá. Šance na oboch stranách, avšak tentokrát dlho bez gólu. Prvý prišiel až v 17. minúte zo strany Trenčína, keď využil Vrabcov  trest a v presilovke vyrovnal na 3:3. Mužom v červenom však vedenie chutilo, a tak sa v poslednej minúte druhej tretiny presadila aj tretia lajna a svoj prvý gól za A-čko vsietil Dodo Nemčovič po nahrávke Johnyho Sliackeho. Pokladník Sidney si to zapísal a do šatne sme šli s jednogólovým vedením.  

Úvod tretej tretiny nám vyšiel presne podľa predstáv. Po štrnástich sekundách sa po peknej spolupráci na jeden dotyk po osi LetašiGünther-Vasilenko, ktorá by v NHL dostala prívlastok tic-tac-toe, presadil Vasil. 5 minút na to dával Letaši na 6:3. Na lavičke bolo cítiť, že dnes sa opäť raz žiadne vedenie z našej strany púšťať nebude. Originál domáci zvýšili obrátky a začali tlačiť, no Dobrovodský zatiahol roletu a "čápal" všetko čo bolo v jeho silách. Všetky tri formácie hrali zodpovedne a až na zriedkavé chyby robili všetko preto, aby sa náš náskok nezmenšoval. Trenčania sa ale nevzdávali, no našťastie si nevybrali dobrý deň a všetky ich tutovky končili mimo brány. Najmä kapitán Mitucha mal šancí až až, ale dnes pálil len slepými. V polovici tretiny sa im predsalen podarilo znížiť na rozdiel dvoch gólov, ale to bolo všetko. Zápas sme už dohrali bez vylúčení, takže udržať si vedenie vyžadovalo len zodpovednú hru, ktorá sa nám aj darila. Konečný výsledok 6:4 bol teda výsledkom našej hry, ktorá bola na dobrej úrovni. 

 

Potešilo: prvé víťazstvo v Trenčíne pod vedením Halienu, iba 4 inkasované góly, konštantý výkon celého mužstva, hra tretej formácie, vyhrávanie osobných súbojov

Sklamalo: efektivita využívania šancí

 

FBC Žilina - ŠK Lido Púchov 8:6 =)

Zápas sa začal pre našich... Vlastne to neboli naši ale Púchov, ktorý si musel zohnať inú farbu dresov, keďže spoločne so Žilinou mali biele dresy. S prihliadnutím na kamarátske vzťahy si teda prišli Púchovčania požičať červené dresy práve od nás. Naši konkurenti v boji o postup mali pokrik "ŠK - LIDO!!" a svedčalo im to, čím si u nás získali slušný plusový bod! Avšak na víťazstvo to nestačilo a lídrovy tabuľky podľahli 8:6. Životný zápas zahral "fejkový" Štrbáň, ktorý zaznamenal hetrik! (PS: Foto bohužiaľ nie je)

 

N-Šport Banská Bystrica - ŠK Lido Prírodovedec 3:8

Kanadské body: Holíček 3+1,  Günther 1+2, Štrbáň 1+2, Vasilenko 2+0, Letaši 1+1, Mosný 0+1

Vylúčenia: 2:3

 

Súper papierovo slabší, avšak všetci sme vedeli, že zápas ľahší nebude. Najmä, keď Banská Bystrica ráno porazila Modru 17:3 a zjavne sa hrou bavila. Ďalšie nepríjemné spomienky vyvolával fakt, že mnohí hráči Bystrice hrali minulý rok za Zvolen, ktorý nám pred rokom pripravil nemilé novoročné prekvapenie, ktoré nás stálo postup do extraligy. Všetci však takéto kontraproduktívne myšlienky nechali v kúte a vybrali sa na hraciu plochu. Réžie sa chytil od úvodu originál Sidney Strbáň, ktorý na dvakrát doklepol loptu do Zvolenskej brány - 0:1. V čase 3:31 sa opäť presadila dvojička Štrbáň Holíček, keď druhý menovaný po prihrávke do prázdnej brány nemal problém zakončiť. Potom prišlo mierne poľavenie a aj vďaka presilovkám nás Bystričania dokázali dostať pod tlak, ale v zakončení boli bezzubí. Miestami nás "dusili ako bravčové" (slová trénera), ale skórovali sme zase my. Presadil sa šikovný Jožko Holíček, ktorý však tentokrát svoje umenie mohol nechať v šuflíku, lebo tento gól spadal do Jožkovej kategórie "za takéto sa hanbím". Z tesnej blízkosti nastrelil brankára do priblby, no potom sa lopta asi trikrát odrazila od tyčiek a brankára a skončila za jeho chrbtom. Bystričania dali gól až v úplnom závere tretiny, keď po sérií troch striel dokázali z úrovne malého bránkoviska znížiť na 1:3 v čase 19:59.

Cez prestávku sa Liďáci trošku prebudili a do druhej tretiny nastúpili v lepšej forme. Začali viac behať a výsledok sa dostavil. Góly síce neprišli hneď, ale na hru sa lepšie pozeralo a aj šancí Bystričanov ubudlo. V polovici tretiny sa ale hrou bez hokejky previnil nový pilier obrany Janči Hordossy a ku koncu presilovky presnou a rýchlou strelou znížili fialoví na rozdiel jediného gólu. Tesný rozdiel sa ale nepáčil snajprovi Letašimu. Ten si našiel vhodné miesto a presnou strelou nedal obrane Bystrice šancu. Skóre sa do konca tretiny menilo už len raz, keď chcel Veninger dopriať 2. gól Štrbáňovi, ale obranca súpera pri spracovaní vysokej lopty vyskočil a zabránil jej na ceste k Sidneymu. Toto rozhodcovia správne ocenili trestným strieľaním. To chladnokrvne premenil kapitán Günther a je tak prvým hráčom, čo dokázal dať gól z trestného od čias, čo odišiel expert Martin Krivoš! Po dvoch tretinách teda uspokojivé skóre 2:5.

Tretia tretina sa niesla v podobnom duchu ako tá druhá s tým rozdielom, že hra Liďákov sa opäť o čosi zlepšila. Hru si začali viac užívať, čo dokázal aj Vasilenko gólom v piatej minúte. Bystričania sa aj naďalej trápili s výbornou obranou a nedarilo sa im prekonať Veningera. Skóre na našej strane iba narastalo, keď pridal druhý gól Vasilenko a v čase 18:55 zavŕšili ofenzívny koncert Günther s Holíčkom. Kapitán ponúkol Holíčkovi prihrávku na zlatom podnose a ten vymietol pavučiny v ľavom rohu súperovej brány. Video aj s odborným komentárom nájdete  tu    (všimnite si tú dynamiku striedania! =)) Stredoslováci si posledný gól zápasu odkladali opäť až do poslednej minúty a tým len kozmeticky uzavreli výsledok 3:8. 

 

Potešilo: výhra 5 gólovým rozdielom, iba 3 inkasované góly, 8 vstrelených gólov, hetrik Holíčka

Sklamalo: zranenie veterána Kazimíra, poľavenie v prvej tretine

 

Na rozbitom gerflore tak dokázali Bratislavčania získať 4 body a 1. februára si to rozdajú s mestkými rivalmi Snipers a Hurikánom. Hrať sa bude v Partizánskom, tak ak by ste si našli cestu o ôsmej ráno do haly, tak hráči to určite ocenia! Tešíme sa na vás!

 

Autor článku: Pavol Veninger